Coaching

We begeleiden jongeren en ouders bij verschillende vraagstukken. Voor studiekeuze coachgesprek, profielkeuze, opvoedvraagstukken, faalangstproblematiek of als het gewoon even anders loopt dan je zou willen kan je ons mailen of bellen.

Mail ons!

Jongeren coaching

 “Iedereen komt beter op z’n plek komt als hij/zij bewust is van zichzelf. Jongeren die uitgaan van hun eigen kracht, motivatie en talenten maken keuzes, waarbij ze op korte en lange termijn blij zijn”

Tijdens gesprekken met jou kijken we naar jouw persoonlijkheid, talenten en drijfveren. Vraagstukken die we eventueel bespreken:

  • Wat heb ik nodig om goede keuzes te maken
  • Waar wordt ik blij van
  • Hoe kan ik veranderingen aanbrengen in m’n leven

Soms loopt het leven niet helemaal zoals jij het zou willen, of wil je graag stappen nemen maar weet niet hoe. Wij gaan samen met jou (oplossingsgericht) aan de slag. Het zijn geen zware trajecten, maar we gaan wél kijken hoe jij ‘focus’ kan aanbrengen.

Als jij weet waarvoor je iets doet, dan zal je motivatie omhoog gaan!

Mail ons!
Studiekeuze advies

Kosten

Voor coachgesprekken, profielkeuze gesprekken of voor een studiekeuze adviesgesprek zonder testen reken wij 85,- (incl BTW) per gesprek

Voor een studiekeuze COACHING traject (zonder de Kieswijs persoonlijkheid-, motivatie-, capaciteiten- en vaardigheden testen) rekenen wij 395,- (incl BTW)

Faalangst aanpakken

Lukt het jou door de spanning niet meer om te denken tijdens hét moment dat jij moet presteren en heb jij de neiging deze situaties uit de weg te gaan. Dan kan je bij ons terecht voor faalangst coaching.

Faalangst heeft invloed op jouw denken, voelen en gedrag.

  • Door je angst worden de gevaren als het ware uitvergroot. Je gaat daarnaast negatiever over jezelf en hetgeen je kunt denken.
  • Naast angst krijg je last krijgen van deze reacties: spanning, onzekerheid, hartkloppingen, niet kunnen eten, slaapproblemen, hoofdpijn, buik- of maagpijn, concentratieproblemen, zweten en oververmoeidheid.
  • Wanneer er sprake is van angst om te falen gaat dit vaak samen met het extreem lage doelen of extreem hoge doelen stellen. Of zet je voor 100% in of voor 0% en doe je helemaal niets.

Door middel van de RET training geven we jouw handvatten. Met deze handvatten/vaardigheden kan jij concreet aan de slag.

De RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten (‘ratio’) te veranderen. Het klinkt misschien simpel en de theorie is ook niet zo moeilijk. Maar het kost wel de nodige oefening voor blijvend resultaat. Daarom is het ook een training.